Kundtjänst: 0120-854 50

Snabb leverans Kvalitésprodukter Säker e-handel

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Sågblad

Vi säljer svensktillverkade sågblad i olika material av hög kvalitet från Bahco. Varje bandsågblad är unikt och anpassat för just din maskin. Sticksågsblad och Tigersågsblad av hög kvalitet från CMT.

Välj rätt bandsågblad

Sågbladets längd - Det är den aktuella maskinen som avgör hur långt ett bandsågblad ska vara och det brukar då stå på antingen maskinen eller i tillhörande manual. Om information om längden saknas är det säkraste sättet att få reda på längden att klippa upp sågbladet som sitter i maskinen och mäta detta. Att mäta bladet när det fortfarande sitter i sågen ger tyvärr inte lika pålitliga resultat.

Sågbladets bredd – Bredden brukar för sågblad till horisontella sågar oftast vara bestämd, medan den för vertikala sågar kan vara något mer flexibel. Fördelen med ett bredare blad är att stabiliteten ökar och ett tunnare blad förenklar istället vid kontursågning.

Sågbladets tanddelning – Tanddelningen mäts i tänder per tum (TPI) och innebär vilket avstånd det är mellan sågbladets tänder. Det finns två olika varianter av tanddelning:

  • Konstant tanddelning innebär att tänderna har samma avstånd till varandra över hela bladet.

  • Variabel tanddelning innebär att tänderna växlar avstånd och tanddelningen benämns då med det minsta respektive största antalet tänder i tandgruppen. En fördel med variabel tanddelning är att vibrationer i bladet vid sågningen minskas drastiskt.

 

Inkörning av sågblad

För att öka livslängden på ett sågblad och på så sätt få en bra produktionsekonomi, är det viktigt att man alltid kör in ett nytt sågblad. Ett sågblad i bimetall körs in genom att under de 10 första minuterna köra rekommenderad bandhastighet men låta matningshastigheten endast uppnå 30-50%, för att sedan efterhand öka tills optimal matning uppnås.

Om det under kapningens början uppstår vibrationer eller ljud av detta behöver skärhastigheten korrigeras något.

Visa meny

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår